Winter Banden


winterbandAls de herfststormen over het land beginnen te razen, de bladeren van de bomen vallen, opvriezende natte sneeuw u teistert, hagelbuien en ijzel een wandeling tot een onaangename gevaarlijke bezigheid maken, dan gaan de zomerkleding en sandalen de kast in. Dan trekt u passende kleding en winterschoenen aan. Zo gaat dat in dit land.

Winterschoenen
Winterschoenen. Ze zijn bestand tegen weer en wind en houden u beter op de been. Met uw auto is dat niet anders. Uw normale (zomer)banden kunnen bijna alle weersomstandigheden behoorlijk aan maar ze blijven een compromis. Winterbanden, de winterschoenen van uw auto, zetten uw auto steviger op de weg en bieden u extra veiligheid.

Het rijrichting gebonden profiel van de winterband en de blijvende elasticiteit van het loopvlakrubber bij temperaturen onder de 7C zorgen voor de extra grip die in de winterperiode nodig is. De moderne winterband maakt niet meer geluid dan een standaardband en ook de waterafvoer bij regen is uitstekend.

Winterbanden in diverse wintersportlanden verplicht
In diverse wintersportlanden is het onder winterse omstandigheden verplicht om met winterbanden te rijden. Velen van u zullen via Duitsland naar de wintersportbestemming rijden. Sinds mei 2006 is in Duitsland de zogenoemde Strassenverkehrsordnung StVO paragraaf 2, lid 3a van toepassing: ‘Bij motorvoertuigen moet de uitrusting aan de weersomstandigheden worden aangepast. Hiertoe behoren geschikte banden en antivriesmiddel in de ruitensproeierinstallatie’. Houdt u zich niet aan deze voorschriften, dan loopt u het risico beboet te worden. Uw verzekeringsmaatschappij heeft een overzicht met eisen van de diverse wintersportlanden.

Rij altijd voorzichtig
Het weer kunnen we niet veranderen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat u altijd veilig onderweg bent – met regelmatig gecontroleerde winterbanden. Desondanks is het ook belangrijk dat u uw rijstijl aan de weersomstandigheden aanpast.

Advies
Kwaliteit en betrouwbaarheid hebben bij ons de hoogste prioriteit. Daarom worden bij onze winterwielen de banden en velgen optimaal op elkaar en ook op uw auto afgestemd. Geen tijdrovende bandenwissel meer: het omwisselen van winterwielen spaart de velgen en banden, maar ook uw portemonnee. Profiteer zowel ’s zomers als ’s winters van onze gunstige condities. Wilt u absoluut beter en voordeliger rijden? De Garage geeft u graag advies.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over winterbanden? Neem dan contact met ons op.
Of breng ons een bezoek, u bent van harte welkom !

U bevind zich hier: Home